Producten van Kasper

De heer Alois Kasper is in 1945 gestart met zijn Kasper Hefwerktuigen┬Ł fabriek, en produceerde toen transportbanden, kranen, poelies en trollies.

In 1953 werd de eerste kleine wormwielaandrijving ontwikkeld voor service liften. Een jaar later werden de eerste liftcabines geproduceerd en de reeks wormwielaandrijvingen uitgebreid. Vanaf 1963 kon men een compleet programma liften voor personen - en goederen vervoer bieden, waarvan alle componenten zoals b.v. cabines aandrijvingen deuren besturingen in eigen huis gefabriceerd worden.

Het liften programma loopt tot een belasting van 5000 kg, later werd dit nog verder uitgebreid naar 10.000 kg. Ook werd de trend "geregelde machines" goed ingevuld met frequentie gestuurde aandrijvingen. En werd ook in 1991 een compacte uitvoering van de oorspronkelijke wormwielaandrijving gepresenteerd, om ook aan de vraag naar machine kamerloze uitvoeringen te kunnen voldoen.

In 1964 is de ontwikkeling van een nieuw type aandrijving gestart, de m.b.v. een mantelrotatie motor aangedreven machine. Dit type garandeerde door dit nieuwe ontwerp een rustige en geruisarme loop, zoals begrijpelijk is een laag geluidsniveau een belangrijke factor in de liften branche.

Dit product wordt dan ook met veel succes door de firma De Graaf Aandrijvingen BV vanaf 1964 in ons land op de markt gebracht.