NIEUWE SERIE PLANETAIRE KASTEN VAN WIKOV

16-11-2016


NIEUWE SERIE PLANETAIRE KASTEN VAN WIKOV

Orbi-flex Planetaire Kasten van WIKOV

Afhankelijk van de toepassing zijn de tandwielkasten naar wens te voorzien van geforceerde smering of koeling, diverse soorten afdichtingen en verschillende sensoren zoals warmte-, trilling-, snelheid- en druksensoren. Ook bestaat de mogelijkheid de planetaire tandwielkasten te combineren met een condition monitoring systeem dat onder meer de lagertemperatuur, lagertrillingen, olie temperatuur, -druk en –reinheid in de gaten houdt.

Testen planetaire tandwielkast

Om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen zijn de tandwielkasten vervaardigd van kwalitatief hoogwaardige materialen en onderdelen. De kwaliteit is bewezen door de componenten aan zware testen onderworpen in verschillende zwaar belastende applicaties. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van het eigen WiGuard externe diagnostische systeem voor 24/7 monitoring van de aandrijving. Hiermee kunnen engineers preventief op veranderingen in de prestaties van de versnellingsbak reageren.

Eerste toepassing

De tandwielkasten zijn voor het eerst toegepast in een mobiele houtshredder. Ondanks het feit dat ze custom made zijn afgeleverd, zijn de levertijden toch relatief kort gebleven. Dit heeft te maken met het feit dat het ontwerp is gebaseerd op een standaard lijn catalogus tandwielkasten met een modulaire opbouw.

Terug naar overzicht