ORTLINGHAUS VOOR DE BENELUX

03-02-2020


ORTLINGHAUS VOOR DE BENELUX

De Graaf Aandrijvingen heeft met ingang van januari 2020 de verkooprechten van de Ortlinghaus producten voor de gehele Benelux markt verkregen. Voorheen was de firma Ortbel in België actief en omdat de verantwoordelijken bij Ortbel met pensioen zijn gegaan, zijn alle Ortlinghaus activiteiten overgenomen door De Graaf.

Wij danken de Directie van Ortbel voor de soepele en constructieve overdracht.

 

Over Ortlinghaus:
Ortlinghaus is in 1898 gestart als fabrikant van messen voor machinaal gebruik en fabricage van werktuigmachines te Remscheid Duitsland. In 1925 is men begonnen met het produceren van lamellen voor schakelbare koppelingen, waarna in 1932 de eerste standaard series mechanische koppelingen met de door Ortlinghaus uitgevonden Sinus ® lamellen.

Het programma is later Het programma is later uitgebouwd met pneumatisch, hydraulische en elektrisch bediende koppelingen, remmen en koppeling rem combinaties. De toepassing van pneumatische koppeling-rem-combinaties in de excenterpersen en hydraulische koppelingen voor toepassingen in de scheepsbouw zijn heel belangrijke marktgebieden geworden voor Ortlinghaus.

Link naar de Ortlinghaus website.

 

Terug naar overzicht